Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(5)
25.06.2015
dodaj własny przepis
1,5 godz.
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
215 kcal / 1 porcję (252 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    85.40 kcal
    4.27%
  • Białko
    1.76 g
    3.52%
  • Węglowod.
    20.13 g
    7.46%
  • Tłuszcze
    0.23 g
    0.33%
  • Błonnik
    1.08 g
    4.32%
  • GDA
    4.27 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Truskawki - 250g (1 ⅔ szklanki)
  • Woda - 125g (½ szklanki)
  • Cukier brązowy - 80g (16 łyżeczek)
  • Cytryna - 40g (4 plastry)
  • Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
  • Żelatyna - 8g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Truskawki zmiksowuj i przetrzyj przez sito.

KROK 2: Wodę zagotuj, wymieszaj z cukrem i żelatyną a następnie przestudź.

KROK 3: Wymieszaj syrop z truskawkami, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotową masę zamroź w sorbetierze albo wstaw do zamrażalnika i miksowuj co jakieś pół godziny aż będzie jasnoróżowy.

Smacznego!