20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
401 kcal / 1 porcję (477 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność84.01 kcal4.2%
-
Białko2.21 g4.42%
-
Węglowod.16.19 g6%
-
Tłuszcze2.58 g3.69%
-
Błonnik3.49 g13.96%
-
GDA4.2 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 50g
- Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
- Banan - 60g
- Wiórki kokosowe - 12g (2 łyżki stołowe)
- Maliny - 120g (szklanka)
- Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
- Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ugotuj kaszę gryczaną według wskazówek producenta na opakowaniu. Użyj do tego celu mleka migdałowego zamiast wody.
KROK 2: Ugotowaną gryczankę przełóż do miseczki. Do kaszy dodaj pokrojonego w talarki banana, wiórki kokosowe, świeże lub mrożone maliny oraz przyprawy. Przełóż do miseczek i podawaj.
Smacznego!
Zobacz także