Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(20)
30.07.2014
dodaj własny przepis
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
157 kcal / 1 porcję (297 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    52.88 kcal
    2.64%
  • Białko
    2.53 g
    5.06%
  • Węglowod.
    9.98 g
    3.7%
  • Tłuszcze
    1.24 g
    1.77%
  • Błonnik
    1.15 g
    4.6%
  • GDA
    2.64 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jagody - 65g (½ szklanki)
  • Truskawki - 75g (½ szklanki)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Ksylitol - 7g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Truskawki (możesz użyć mrożonych) i jagody umyj dokładnie i obierz z szypułek.

KROK 2: Owoce wrzuć do blendera. Dodaj jogurt i ksylitol, zmiksuj. Przelej do szklanki.

Smacznego!

Zobacz także
Komentarze (2)

Czwartek, 31 lipca 2014 | 10:32:13 Lisek 21

pysznie! lece po jagódki :)


Piątek, 1 sierpnia 2014 | 10:13:14 karinka 36

ja zastąpiłam truskawki bananem i nie słodziłam, wyszedł bardzo smaczny