5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
157 kcal / 1 porcję (297 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność52.88 kcal2.64%
-
Białko2.53 g5.06%
-
Węglowod.9.98 g3.7%
-
Tłuszcze1.24 g1.77%
-
Błonnik1.15 g4.6%
-
GDA2.64 %
Składniki
- Jagody - 65g (½ szklanki)
- Truskawki - 75g (½ szklanki)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
- Ksylitol - 7g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Truskawki (możesz użyć mrożonych) i jagody umyj dokładnie i obierz z szypułek.
KROK 2: Owoce wrzuć do blendera. Dodaj jogurt i ksylitol, zmiksuj. Przelej do szklanki.
Smacznego!
Zobacz także