10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
204 kcal / 1 porcję (240 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność85.08 kcal4.25%
-
Białko3.09 g6.18%
-
Węglowod.10.67 g3.95%
-
Tłuszcze3.98 g5.69%
-
Błonnik1.45 g5.8%
-
GDA4.25 %
Składniki
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
- Mango - 80g (¼ sztuki)
- Wiórki kokosowe - 10g (1 ⅔ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mango obierz i odkrawaj po kawałku od pestki (nie wyjmuj jej, bo owoc bardzo mocno przylega). Kawałki mango pokrój na mniejsze części.
KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj mango i wiórki kokosowe. Całość zmiksuj na jednolitą masę i rozlej do szklanek.
*Pozostałe mango możesz zamrozić. Owoc idealnie nada się do przygotowania tego koktajlu następnym razem.
Smacznego!
Zobacz także