Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Koktajl mango

(7)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
204 kcal / 1 porcję (240 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    85.08 kcal
    4.25%
  • Białko
    3.09 g
    6.18%
  • Węglowod.
    10.67 g
    3.95%
  • Tłuszcze
    3.98 g
    5.69%
  • Błonnik
    1.45 g
    5.8%
  • GDA
    4.25 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Mango - 80g (¼ sztuki)
  • Wiórki kokosowe - 10g (1 ⅔ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mango obierz i odkrawaj po kawałku od pestki (nie wyjmuj jej, bo owoc bardzo mocno przylega). Kawałki mango pokrój na mniejsze części.

KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj mango i wiórki kokosowe. Całość zmiksuj na jednolitą masę i rozlej do szklanek.

*Pozostałe mango możesz zamrozić. Owoc idealnie nada się do przygotowania tego koktajlu następnym razem.

Smacznego!