Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

60 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
269 kcal / 1 porcję (112 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    239.39 kcal
    11.97%
  • Białko
    9.57 g
    19.14%
  • Węglowod.
    39.10 g
    14.48%
  • Tłuszcze
    5.54 g
    7.91%
  • Błonnik
    1.96 g
    7.84%
  • GDA
    11.97 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 90g
  • Makaron conchiglioni - 125g
  • Groszek zielony - 70g
  • Mięta świeża - 10g (2 gałązki)
  • Serek ricotta - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną. Ugotuj makaron conchiglioni (muszle), tak by był al dente. Mrożony groszek rozmroź, możesz wrzucić go na chwilę do wrzątku.

KROK 2. Ugotowaną kaszę wymieszaj z ricottą, dodaj groszek, posiekaną miętę i szałwię, posól, dodaj pieprz. Włącz piekarnik, ustaw 160*C, pieczenie z góry i dołu.

KROK 3. Tak przygotowanym farszem nadziewaj muszle, do momentu jego całkowitego zużycia. Każdą z muszli posyp parmezanem.

KROK 4. Piecz 15 min. Serwuj z bazyliowym pesto lub sosem pomidorowym.

Smacznego :)

Zobacz także
Średnia pieczona jagła z owocami i orzechami
(0)
Średnia pieczona jagła z owocami i orzechami
15 minut + czas pieczenia
1 osoba
więcej
Pudding chia
(5)
Pudding chia
10 minut + schładzanie w lodówce
1 osoba
więcej
Chleb z kaszą gryczaną i słonecznikiem
(6)
Chleb z kaszą gryczaną i słonecznikiem
15 minut + czas pieczenia
6 osób
więcej