20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
655 kcal / 1 porcję (544 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność120.40 kcal6.02%
-
Białko1.99 g3.98%
-
Węglowod.18.51 g6.86%
-
Tłuszcze4.83 g6.9%
-
Błonnik1.59 g6.36%
-
GDA6.02 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 60g
- Mleko kokosowe - 300g (1 ¼ szklanki)
- Figi świeże - 140g (2 sztuki)
- Żurawina suszona - 24g (2 łyżki stołowe)
- Orzechy włoskie - 20g (5 sztuk)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Figi umyj pod bieżącą wodą i pokrój.
KROK 4: Ugotowaną jaglankę przełóż do miski, udekoruj owocami i posyp suszoną żurawiną i orzechami.
Smacznego!
Zobacz także