30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
121 kcal / 1 porcję (273 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność44.21 kcal2.21%
-
Białko0.89 g1.78%
-
Węglowod.4.43 g1.64%
-
Tłuszcze3.42 g4.89%
-
Błonnik1.19 g4.76%
-
GDA2.21 %
Składniki
- Wywar warzywny - 480g (2 szklanki)
- Cebula - 80g (sztuka)
- Marchew - 300g
- Masło ekstra - 20g (4 łyżeczki)
- Sok pomarańczowy - 100g
- Mleczko kokosowe - 100g (10 łyżek stołowych)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
- Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
- Szczypiorek siekany - 10g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Przygotuj wywar warzywny z włoszczyzny z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu.
KROK 2: Cebulę, marchewkę i imbir obierz, a następnie cebulę pokrój w kostkę, a pozostałe składniki w cienkie plasterki.
KROK 3: Do garnka, na roztopione masło, wrzuć wyżej wymienione składniki i smaż przez ok. 5 minut.
KROK 4: Dodaj wcześniej przygotowany wywar i gotuj wszystko przez ok. 15 minut. Następnie dolej sok z pomarańczy oraz mleczko kokosowe.
KROK 5: Zupę zmiksuj przy użyciu blendera na gładką masę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
*Krem podawaj udekorowany szczypiorkiem z kleksem mleczka kokosowego.
*Smacznego!
Zobacz także