Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(14)
09.09.2016
dodaj własny przepis
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
121 kcal / 1 porcję (273 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    44.21 kcal
    2.21%
  • Białko
    0.89 g
    1.78%
  • Węglowod.
    4.43 g
    1.64%
  • Tłuszcze
    3.42 g
    4.89%
  • Błonnik
    1.19 g
    4.76%
  • GDA
    2.21 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wywar warzywny - 480g (2 szklanki)
  • Cebula - 80g (sztuka)
  • Marchew - 300g
  • Masło ekstra - 20g (4 łyżeczki)
  • Sok pomarańczowy - 100g
  • Mleczko kokosowe - 100g (10 łyżek stołowych)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Szczypiorek siekany - 10g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przygotuj wywar warzywny z włoszczyzny z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i pieprzu.

KROK 2: Cebulę, marchewkę i imbir obierz, a następnie cebulę pokrój w kostkę, a pozostałe składniki w cienkie plasterki.

KROK 3: Do garnka, na roztopione masło, wrzuć wyżej wymienione składniki i smaż przez ok. 5 minut.

KROK 4: Dodaj wcześniej przygotowany wywar i gotuj wszystko przez ok. 15 minut. Następnie dolej sok z pomarańczy oraz mleczko kokosowe.

KROK 5: Zupę zmiksuj przy użyciu blendera na gładką masę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

*Krem podawaj udekorowany szczypiorkiem z kleksem mleczka kokosowego.

*Smacznego!