20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
282 kcal / 1 porcję (234 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność120.34 kcal6.02%
-
Białko2.16 g4.32%
-
Węglowod.18.93 g7.01%
-
Tłuszcze4.56 g6.51%
-
Błonnik1.65 g6.6%
-
GDA6.02 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 30g
- Mleko kokosowe - 120g (½ szklanki)
- Figi świeże - 70g (sztuka)
- Żurawina suszona - 6g (½ łyżki stołowej)
- Orzechy włoskie - 8g (2 sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Figi umyj pod bieżącą wodą i pokrój.
KROK 4: Ugotowaną jaglankę przełóż do miski, udekoruj owocami i posyp suszoną żurawiną i orzechami.
Smacznego!
Zobacz także