15 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
224 kcal / 1 porcję (399 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność56.08 kcal2.8%
-
Białko1.80 g3.6%
-
Węglowod.10.79 g4%
-
Tłuszcze0.96 g1.37%
-
Błonnik0.85 g3.4%
-
GDA2.8 %
Składniki
- Mango - 800g (2 ¾ sztuki)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 300g (12 łyżek stołowych)
- Mleko UHT, 2% tłuszczu - 345g (1 ½ szklanki)
- Kruszony lód - 150g (szklanka)
- Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mango obierz, pokrój i wrzuć do miksera. Dodaj jogurt naturalny, mleko i pokruszony lód. Zmiksuj.
KROK 2: Rozlej do szklaneczek, przypraw szczyptą kardamonu i podawaj schłodzone.
Smacznego!
Zobacz także