20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
438 kcal / 1 porcję (257 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność170.51 kcal8.53%
-
Białko6.79 g13.58%
-
Węglowod.10.63 g3.94%
-
Tłuszcze5.65 g8.07%
-
Błonnik1.27 g5.08%
-
GDA8.53 %
Składniki
- Serek naturalny tofu - 180g
- Kasza jaglana sucha - 50g
- Por obrany - 70g
- Pieczarki - 60g (3 sztuki)
- Pomidor - 130g
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
- Pieprz czarny - 1g (szczypta)
- Kurkuma - 2g
- Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1. Pokrój w kostkę ok 0,5 cm x 0,5 cm tofu i pomidora. Pieczarki w plasterki, por w półplastry. Ugotuj kaszę jaglaną wg informacji na opakowaniu produktu.
KROK 2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć tofu, przypraw solą, pieprzem, dodaj kurkumę. Smaż do momentu, kiedy tofu zacznie się rumienić. Dorzuć pieczarki a po chwili pora i pomidora. Na samym końcu, gdy odparuje większość wody, dodaj kaszę jaglaną, zamieszaj kilka razy.
KROK 3. Kiedy danie będzie gorące, można serwować :) Możesz posypać szczypiorkiem, natką lub inną zieleniną.
Smacznego!
Zobacz także