30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
350 kcal / 1 porcję (466 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność75.16 kcal3.76%
-
Białko2.64 g5.28%
-
Węglowod.11.83 g4.38%
-
Tłuszcze3.01 g4.3%
-
Błonnik1.16 g4.64%
-
GDA3.76 %
Składniki
- Papryka czerwona - 400g (2 sztuki)
- Wywar warzywny - 240g (szklanka)
- Kasza kuskus - 100g (½ szklanki)
- Pomidor koktajlowy - 120g (6 sztuk)
- Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
- Szczypiorek pęczek - 40g (pęczek)
- Natka pietruszki pęczek - 9g (½ pęczka)
- Curry - 3g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion. Połóż na blachę do pieczenia, skrop oliwą z oliwek, oprósz solą o obniżonej zawartości sodu i świeżo mielonym pieprzem. Piecz w temp. 190o około 15 minut.
KROK 2: Kaszę zalej wrzącym bulionem i postaw po przykryciem, aż wsiąknie płyn.
KROK 3: Pomidorki i zioła dokładnie opłucz i wysusz. Pomidorki przekrój na ćwiartki, szczypiorek i natkę posiekaj. Dodaj do kaszy, dopraw curry i dokładnie wymieszaj.
KROK 4: Upieczone papryki nadziewaj farszem z kaszy i włóż ponownie do piekarnika na około 5-10 minut.
Smacznego!
Zobacz także