Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Kasza kuskus pieczona w papryce

(8)
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
350 kcal / 1 porcję (466 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    75.16 kcal
    3.76%
  • Białko
    2.64 g
    5.28%
  • Węglowod.
    11.83 g
    4.38%
  • Tłuszcze
    3.01 g
    4.3%
  • Błonnik
    1.16 g
    4.64%
  • GDA
    3.76 %
Składniki
  • Papryka czerwona - 400g (2 sztuki)
  • Wywar warzywny - 240g (szklanka)
  • Kasza kuskus - 100g (½ szklanki)
  • Pomidor koktajlowy - 120g (6 sztuk)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Szczypiorek pęczek - 40g (pęczek)
  • Natka pietruszki pęczek - 9g (½ pęczka)
  • Curry - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion. Połóż na blachę do pieczenia, skrop oliwą z oliwek, oprósz solą o obniżonej zawartości sodu i świeżo mielonym pieprzem. Piecz w temp. 190o około 15 minut.

KROK 2: Kaszę zalej wrzącym bulionem i postaw po przykryciem, aż wsiąknie płyn.

KROK 3: Pomidorki i zioła dokładnie opłucz i wysusz. Pomidorki przekrój na ćwiartki, szczypiorek i natkę posiekaj. Dodaj do kaszy, dopraw curry i dokładnie wymieszaj.

KROK 4: Upieczone papryki nadziewaj farszem z kaszy i włóż ponownie do piekarnika na około 5-10 minut.

Smacznego!