Środa, 7 czerwca 2017 | 21:42:22
Kokosowe odkrycie
Wczoraj dokonałam ważnego odkrycia! Jaglanka zaczęła mi smakować! Poczyniłam pewną modyfikację - dodałam do kaszy jaglanej mleko kokosowe, odrobinę, dla smaku. No to jest pyszne! Posypałam krojoną nektarynką, kilkoma borówkami, malinami i truskawkami, żurawiną i słonecznikiem. porcja mała, ale syta. Najadłam się tym na drugie śniadanie o 9.00. Na podwieczorek miałam koktajl z malin, borówek i truskawek z woda kokosową. Poczytałam trochę i wzięłam się za egzotyczne dla mnie nowinki
Na dziś miałam gulasz warzywny (marchew, seler, por, cebula, czosnek, listki bazylii, cukinia, kilka pieczarek + koncentrat pomidorowy) z bezglutenowym sosem Tamari. Pyszne i nie musiałam potrawy solić, tylko dodałam chili w proszku. Lubię wyraziste smaki, ale staram się ograniczać sól, bo są potrawy, których bez soli absolutnie nie ruszę (pomidory i zielony ogórek z cebulką, mizeria) Do gulaszu warzywnego miałam kawałek pieczonej piersi z indyka. Pychotka!
Na dziś miałam gulasz warzywny (marchew, seler, por, cebula, czosnek, listki bazylii, cukinia, kilka pieczarek + koncentrat pomidorowy) z bezglutenowym sosem Tamari. Pyszne i nie musiałam potrawy solić, tylko dodałam chili w proszku. Lubię wyraziste smaki, ale staram się ograniczać sól, bo są potrawy, których bez soli absolutnie nie ruszę (pomidory i zielony ogórek z cebulką, mizeria) Do gulaszu warzywnego miałam kawałek pieczonej piersi z indyka. Pychotka!
Serwis internetowy DietMap wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Zastrzeżenia Prawne.
Ale Ty masz smakowite dania w tej diecie :) nie zostają Ci "surowce"
Staram się zużyć, ale zdarza się, że wyrzucam jakieś resztki, jeśli owczarzyca niemiecka i koteł pogardzą ;-)