Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
169 kcal / 1 porcję (216 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    78.36 kcal
    3.92%
  • Białko
    1.49 g
    2.98%
  • Węglowod.
    9.44 g
    3.5%
  • Tłuszcze
    4.71 g
    6.73%
  • Błonnik
    1.85 g
    7.4%
  • GDA
    3.92 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Buraki puree, mrożone - 200g
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Cukier - 3g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Buraki wyjmij z zamrażarki, połam i wrzuć do garnka. Podlej odrobiną wody i rozmrażaj na malutkim ogniu.

KROK 2: Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj rozmrożone buraczki. Podsmaż, dopraw cukrem (ewentualnie ksylitolem) i sokiem z cytryny. Całość wymieszaj i gotuj przez chwilę.

*Podawaj jako dodatek do dania obiadowego. Tak przyrządzone buraczki możesz spożywać również na zimno.

Smacznego!

Zobacz także
Szarlotta jaglana
(5)
Szarlotta jaglana
20 minut + czas pieczenia
10 osób
więcej
Befsztyk tatarski
(3)
Befsztyk tatarski
20 minut
2 osoby
więcej