Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

30 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
405 kcal / 1 porcję (108 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    374.77 kcal
    18.74%
  • Białko
    9.95 g
    19.9%
  • Węglowod.
    34.41 g
    12.74%
  • Tłuszcze
    23.22 g
    33.17%
  • Błonnik
    3.76 g
    15.04%
  • GDA
    18.74 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 150g
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Olej kokosowy - 60g
  • Rozmaryn suszony - 6g (2 łyżeczki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Czosnek mały - 6g (2 ząbki)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Podgrzej piekarnik przed 180 ° C. Rozpuść olej kokosowy. Zmiel kaszę gryczaną na mąkę. Drobno posiekaj rozmaryn (możesz dodać suszony).

KROK 2. W średniej miseczce zmieszaj mąkę, rozmaryn, sól i pieprz, przeciśnij lub zetrzyj czosnek. Wymieszaj w małej misce dwa jajka i połącz z olejem kokosowym. Dokładnie ugniataj "mokre" z "suchym", jeśli ciasto jest zbyt kruche, dodaj odrobinę wody, tak, by uzyskać elastyczną konsystencję.

KROK 3. Posyp odrobinę mąki na ciasto i na stolnicy lub blacie stołu, wałkuj do grubości ok 3 mm. Wycinaj nożykiem lub foremką prostokątne kształty. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok 15 min do momentu zarumienienia krakersów.

Smacznego!

Zobacz także
Dip bakłażanowy
(6)
Dip bakłażanowy
10 minut + czas pieczenia bakłażana
2 osoby
więcej