20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
270 kcal / 1 porcję (326 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność82.71 kcal4.14%
-
Białko1.91 g3.82%
-
Węglowod.15.88 g5.88%
-
Tłuszcze2.01 g2.87%
-
Błonnik2.60 g10.4%
-
GDA4.14 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 30g (¼ szklanki)
- Mleko kokosowe - 120g (½ szklanki)
- Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
- Figi świeże - 70g (sztuka)
- Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
- Maliny - 50g (½ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Owoce umyj pod bieżącą wodą.
KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, dodaj miód, maliny, borówki oraz pokrojone figi.
Smacznego!
Zobacz także