Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

5 minut + czas chłodzenia
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
658 kcal / 1 porcję (506 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    130.09 kcal
    6.5%
  • Białko
    4.39 g
    8.78%
  • Węglowod.
    17.48 g
    6.47%
  • Tłuszcze
    5.39 g
    7.7%
  • Błonnik
    6.29 g
    25.16%
  • GDA
    6.5 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Nasiona chia - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Szpinak świeży - 125g
  • Miód pszczeli - 36g (3 łyżeczki)
  • Jogurt typu greckiego - 140g (7 łyżek stołowych)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
  • Laska wanilii - 0.8g (½ sztuki)
  • Musli z owocami suszonymi - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Maliny - 120g (szklanka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W blenderze kielichowym zmiksuj na gładką masę umyty, świeży szpinak, miód oraz jogurt naturalny. Dodaj cynamon oraz wydłubane nasiona z laski wanilii.

KROK 2: Następnie wsyp do blendera nasiona chia. Zmiksuj je znowu po to, by zniszczyć nieco nasiona i ułatwić tworzenie się gęstego puddingu. Masę przelej do średniej miski i wstaw do lodówki na całą noc.

KROK 3: Po tym czasie przelej zieloną masę do dość wysokich i szerokich szklanek. Na górze umieść bezglutenową granolę z suszonymi owocami (najlepiej domowej roboty) oraz świeże maliny.

*Można wykorzystać dowolne, ulubione owoce sezonowe.

Smacznego!

Zobacz także
Fasolka po bretońsku
(0)
Fasolka po bretońsku
30 minut + czas moczenia
3 osoby
więcej