20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
549 kcal / 1 porcję (500 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność109.78 kcal5.49%
-
Białko3.14 g6.28%
-
Węglowod.14.59 g5.4%
-
Tłuszcze5.00 g7.14%
-
Błonnik1.77 g7.08%
-
GDA5.49 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 50g
- Mleko kokosowe - 240g (szklanka)
- Brzoskwinia - 170g (2 sztuki)
- Dynia, pestki - 30g (3 łyżki stołowe)
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
- Aromat waniliowy - 2g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast wody użyj do tego mleka kokosowego.
KROK 2: Ugotowaną kaszę gryczaną przełóż do miseczki, dodaj miód, aromat waniliowy oraz cynamon i wszystko dokładnie wymieszaj.
KROK 3: Na wierzch gryczanki wyłóż świeżą pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię i posyp pestkami dyni.
Smacznego!
Zobacz także