Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
570 kcal / 1 porcję (390 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    146.10 kcal
    7.31%
  • Białko
    4.64 g
    9.28%
  • Węglowod.
    24.66 g
    9.13%
  • Tłuszcze
    4.33 g
    6.19%
  • Błonnik
    2.79 g
    11.16%
  • GDA
    7.31 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Płatki owsiane górskie - 200g (20 łyżek stołowych)
  • Cukier brązowy - 10g (2 łyżeczki)
  • Woda ciepła - 240g (szklanka)
  • Kiwi - 150g (2 sztuki)
  • Dynia, pestki - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Pomarańcza - 140g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Płatki owsiane bezglutenowe umieść w misce razem z brązowym cukrem, zalej je wrzątkiem i przykryj talerzem. Odstaw na 10-15 minut do napęcznienia.

KROK 2: Po tym czasie wymieszaj, na wierzchu rozłóż owoce i pestki dyni.

Smacznego!