10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
252 kcal / 1 porcję (146 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność173.40 kcal8.67%
-
Białko6.07 g12.14%
-
Węglowod.6.73 g2.49%
-
Tłuszcze8.68 g12.4%
-
Błonnik2.09 g8.36%
-
GDA8.67 %
Składniki
- Awokado - 140g
- Serek naturalny tofu - 100g
- Cebula dymka - 40g (2 sztuki)
- Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
- Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
- Bazylia świeża - 5g (gałązka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Awokado obierz. Jego 1/3 pokrój w drobną kostkę, resztę wrzuć do miksera wraz z zieloną cebulką, bazylią, tofu i sokiem z cytryny (lub posiekaj w standardowy sposób).
KROK 2: Miksuj przez chwilę. Wymieszaj dobrze w misce z pokrojonym awokado oraz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Zobacz także