Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(17)
13.08.2015
dodaj własny przepis
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
180 kcal / 1 porcję (156 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    115.76 kcal
    5.79%
  • Białko
    2.62 g
    5.24%
  • Węglowod.
    7.90 g
    2.93%
  • Tłuszcze
    8.69 g
    12.41%
  • Błonnik
    1.14 g
    4.56%
  • GDA
    5.79 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Marchew - 45g
  • Ciecierzyca z puszki - 85g (½ szklanki)
  • Szpinak świeży - 50g
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Papryczka chili - 10g (½ sztuki)
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
  • Mleczko kokosowe - 80g (8 łyżek stołowych)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Odsącz ciecierzycę z zalew, następnie zmiel ją w blenderze. Dodaj do misy blendera umyty szpinak, mleczko kokosowe, czosnek oraz marchewkę. Całość tak powstałej masy dopraw solą, pieprzem i chilli.

KROK 2: Uformuj tak powstałą masę w małe kuleczki. Wstaw do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz do momentu, aż kuleczki się przyrumienią.

KROK 3: Na koniec udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Zobacz także
Dip bakłażanowy
(6)
Dip bakłażanowy
10 minut + czas pieczenia bakłażana
2 osoby
więcej