Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(9)
28.04.2015
dodaj własny przepis
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
231 kcal / 1 porcję (415 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    55.57 kcal
    2.78%
  • Białko
    2.04 g
    4.08%
  • Węglowod.
    3.58 g
    1.33%
  • Tłuszcze
    4.08 g
    5.83%
  • Błonnik
    0.99 g
    3.96%
  • GDA
    2.78 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ser Feta - 25g (½ porcji)
  • Oliwki czarne marynowane - 15g (6 sztuk)
  • Pomidor - 120g
  • Ogórek szklarniowy - 60g
  • Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)
  • Mix sałat - 80g (2 porcje)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Oregano - 2g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i oregano. Umyj warzywa.

KROK 2: Mix sałat dokładnie opłucz, wysusz i wsyp do miski.

KROK 3: Fetę pokrój w kostkę. Pomidora przekrój w kostkę i razem z fetą ułóż na sałacie.

KROK 4: Ogórka umyj, obierz i pokrój w grube półplasterki. Paprykę opłucz wodą, oczyść z ogonka i pestek i pokrój w cienkie paseczki. Warzywa wrzuć do miski.

KROK 5: Oliwki odsącz i dodaj do sałatki. Możesz je uprzednio przekroić wzdłuż na pół. Całość polej przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj.

*Najlepiej smakuje z pełnoziarnistym pieczywem.

Smacznego!

Zobacz także
Szakszuka z pęczakiem
(2)
Szakszuka z pęczakiem
20 minut
2 osoby
więcej
Muffinki z łososiem i pesto
(66)
Muffinki z łososiem i pesto
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej