30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
339 kcal / 1 porcję (252 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność134.34 kcal6.72%
-
Białko9.30 g18.6%
-
Węglowod.2.67 g0.99%
-
Tłuszcze10.25 g14.64%
-
Błonnik0.63 g2.52%
-
GDA6.72 %
Składniki
- Łosoś świeży, stek - 100g
- Pieprz czarny - 1g (szczypta)
- Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
- Roszponka - 50g (garść)
- Pomidor koktajlowy - 80g (4 sztuki)
- Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
- Ocet balsamiczny - 3g (½ łyżki stołowej)
- Orzeszki pinii - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Łososia oprósz pieprzem, solą i skrop sokiem z cytryny. Upiecz w temp. 200oC lub ugrilluj na elektrycznym grillu.
KROK 2: Roszponkę opłucz, ułóż na talerzu. Pomidorki koktajlowe umyj, pokrój na pół i ułóż na sałacie.
KROK 3: Gotowego łososia połóż na roszponce, całość skrop oliwą z oliwek, polej octem balsamicznym i posyp podprażonymi orzeszkami piniowymi.
Smacznego!
Zobacz także