Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(12)
20.03.2015
dodaj własny przepis
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
339 kcal / 1 porcję (252 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    134.34 kcal
    6.72%
  • Białko
    9.30 g
    18.6%
  • Węglowod.
    2.67 g
    0.99%
  • Tłuszcze
    10.25 g
    14.64%
  • Błonnik
    0.63 g
    2.52%
  • GDA
    6.72 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Łosoś świeży, stek - 100g
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Roszponka - 50g (garść)
  • Pomidor koktajlowy - 80g (4 sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Ocet balsamiczny - 3g (½ łyżki stołowej)
  • Orzeszki pinii - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Łososia oprósz pieprzem, solą i skrop sokiem z cytryny. Upiecz w temp. 200oC lub ugrilluj na elektrycznym grillu.

KROK 2: Roszponkę opłucz, ułóż na talerzu. Pomidorki koktajlowe umyj, pokrój na pół i ułóż na sałacie.

KROK 3: Gotowego łososia połóż na roszponce, całość skrop oliwą z oliwek, polej octem balsamicznym i posyp podprażonymi orzeszkami piniowymi.

Smacznego!