25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
54 kcal / 1 porcję (282 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność19.18 kcal0.96%
-
Białko0.13 g0.26%
-
Węglowod.4.69 g1.74%
-
Tłuszcze0.05 g0.07%
-
Błonnik0.21 g0.84%
-
GDA0.96 %
Składniki
- Imbir korzeń - 10g
- Cytryna - 20g (2 plastry)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Woda ciepła - 240g (szklanka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kłącze imbiru obierz i pokrój w plastry. Włóż do małego garnuszka i zalej szklanką zimnej wody. Całość podgrzewaj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut.
KROK 2: Zdejmij napar z ognia, przelej do szklanki, dodaj plastry cytryny i osłódź odrobiną miodu.
Smacznego!
Zobacz także