(15)
dodaj własny przepis
35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
536 kcal / 1 porcję (464 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność115.57 kcal5.78%
-
Białko3.78 g7.56%
-
Węglowod.13.81 g5.11%
-
Tłuszcze5.95 g8.5%
-
Błonnik1.95 g7.8%
-
GDA5.78 %
Składniki
- Ciecierzyca z puszki - 170g (szklanka)
- Papryka czerwona - 200g (sztuka)
- Pomidor suszony w oleju - 80g (4 plastry)
- Czosnek mały - 3g (ząbek)
- Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
- Sól biała - 0.5g (szczypta)
- Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ciecierzycę odsącz z zalewy i wrzuć do miski. Paprykę umyj i podpiecz w piekarniku nagrzanym do 200oC przez około 20 minut.
KROK 2: Obierz upieczoną paprykę i miąższ przełóż do miski z ciecierzycą. Dodaj pomidory, czosnek, oliwę z oliwek (możesz wykorzystać zalewę z pomidorów), całość zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
*Podawaj jako dodatek do kanapek.
Smacznego!
Zobacz także