Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
338 kcal / 1 porcję (241 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    140.23 kcal
    7.01%
  • Białko
    5.61 g
    11.22%
  • Węglowod.
    12.09 g
    4.48%
  • Tłuszcze
    8.12 g
    11.6%
  • Błonnik
    0.95 g
    3.8%
  • GDA
    7.01 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
  • Płatki z ryżu brązowego - 10g (2 łyżki stołowe)
  • Płatki kukurydziane bezglutenowe - 6g (2 łyżki stołowe)
  • Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
  • Orzechy laskowe - 15g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jogurt wlej do miseczki lub szklanki, dodaj płatki ryżowe i kukurydziane. Płatki możesz również wsypać bezpośrednio do kubeczka z jogurtem.

KROK 2: Orzechy laskowe posiekaj i razem z włoskimi dodaj do jogurtu.

*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej! Najlepiej komponuje się ze świeżymi owocami.

Smacznego!