Jogurt 2% z bezglutenowym musli i orzechami
(3)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
338 kcal / 1 porcję (241 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność140.23 kcal7.01%
-
Białko5.61 g11.22%
-
Węglowod.12.09 g4.48%
-
Tłuszcze8.12 g11.6%
-
Błonnik0.95 g3.8%
-
GDA7.01 %
Składniki
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
- Płatki z ryżu brązowego - 10g (2 łyżki stołowe)
- Płatki kukurydziane bezglutenowe - 6g (2 łyżki stołowe)
- Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
- Orzechy laskowe - 15g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jogurt wlej do miseczki lub szklanki, dodaj płatki ryżowe i kukurydziane. Płatki możesz również wsypać bezpośrednio do kubeczka z jogurtem.
KROK 2: Orzechy laskowe posiekaj i razem z włoskimi dodaj do jogurtu.
*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej! Najlepiej komponuje się ze świeżymi owocami.
Smacznego!