3 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
255 kcal / 1 porcję (233 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność109.35 kcal5.47%
-
Białko4.78 g9.56%
-
Węglowod.13.40 g4.96%
-
Tłuszcze4.36 g6.23%
-
Błonnik0.76 g3.04%
-
GDA5.47 %
Składniki
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
- Płatki z ryżu brązowego - 5g (łyżka stołowa)
- Płatki kukurydziane bezglutenowe - 3g (łyżka stołowa)
- Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
- Rodzynki, suszone - 15g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jogurt wlej do miseczki. Dodaj płatki kukurydziane, ryżowe i rodzynki. Całość posyp orzechami.
*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej!
Smacznego!
Zobacz także