(22)
dodaj własny przepis
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
172 kcal / 1 porcję (199 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność86.42 kcal4.32%
-
Białko4.97 g9.94%
-
Węglowod.2.84 g1.05%
-
Tłuszcze6.61 g9.44%
-
Błonnik0.93 g3.72%
-
GDA4.32 %
Składniki
- Mozzarella "light" - 45g (3 plastry)
- Pomidor - 130g
- Oliwki czarne marynowane - 12.5g (5 sztuk)
- Oliwa z oliwek - 7.5g (⅔ łyżki stołowej)
- Oregano - 4g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Pomidora umyj i pokrój na grube plastry.
KROK 2: Mozerellę odsącz z zalewy i pokrój na plastry. Na talerzu układaj naprzemiennie plaster pomidora z plastrem mozarelli, dodaj oliwki pokrojone wzdłuż na pół, całość polej oliwą z oliwek i posyp oregano.
*Możesz udekorować listkami świeżej bazylii.
Smacznego!
Zobacz także