Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pudding pistacjowy

(33)
20 minut + czas chłodzenia
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
324 kcal / 1 porcję (148 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    218.26 kcal
    10.91%
  • Białko
    4.60 g
    9.2%
  • Węglowod.
    14.74 g
    5.46%
  • Tłuszcze
    16.92 g
    24.17%
  • Błonnik
    2.59 g
    10.36%
  • GDA
    10.91 %
Składniki
  • Awokado - 140g
  • Orzechy pistacjowe - 50g
  • Mleczko kokosowe - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Woda kokosowa - 44g (¼ szklanki)
  • Aromat waniliowy - 4g (łyżeczka)
  • Syrop klonowy - 25g (5 łyżeczek)
  • Sok z cytryny - 3g (łyżeczka)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Awokado obierz i oddziel od pestki. Następnie pokrój i wsadź do misy blendera.

KROK 2: Obrane pistacje namocz w letniej wodzie przez 15 minut. Część suchych pistacji odłóż do dekoracji.

KROK 3: Do misy blendera przesyp namoczone pistacje, dodaj syrop klonowy, wodę kokosową, szczyptę soli, ekstrakt z wanilii, sok z cytryny i śmietankę (wierzchnia część) z mleczka kokosowego. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.

KROK 4: Pudding rodziel do dwóch słoiczków i wsadź do lodówki na min. 30 minut.

Smacznego!