Jaglankowe mango lassi
(1)
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
279 kcal / 1 porcję (327 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność85.38 kcal4.27%
-
Białko2.34 g4.68%
-
Węglowod.17.57 g6.51%
-
Tłuszcze0.96 g1.37%
-
Błonnik0.97 g3.88%
-
GDA4.27 %
Składniki
- Mango - 280g (sztuka)
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 200g (8 łyżek stołowych)
- Woda mineralna niegazowana - 100g (½ szklanki)
- Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
- Kasza jaglana sucha - 50g
Sposób przyrządzenia
KROK 1. Obierz mango, pokrój w kawałki dokładnie obierając z miąższu pestkę. Ugotuj kaszę jaglaną.
KROK 2. Wrzuć obrane mango do kielicha blendera, dodaj jogurt, miód, mocno schłodzoną wodę, ugotowaną kaszę. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli będzie zbyt gęste, dolej trochę wody.
Smacznego!