Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Bananowa owsianka z sosem orzechowym i nasionami chia

(20)
10 minut + czas chłodzenia
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
528 kcal / 1 porcję (313 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    168.73 kcal
    8.44%
  • Białko
    4.84 g
    9.68%
  • Węglowod.
    19.86 g
    7.36%
  • Tłuszcze
    8.18 g
    11.69%
  • Błonnik
    3.33 g
    13.32%
  • GDA
    8.44 %
Składniki
  • Płatki owsiane górskie - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Nasiona chia - 10g (łyżka stołowa)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 120g (½ szklanki)
  • Banan - 120g
  • Masło orzechowe - 20g (łyżka stołowa)
  • Syrop klonowy - 5g (łyżeczka)
  • Migdały - 8g (8 sztuk)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Płatki owsiane wymieszaj z nasionami chia, zalej mlekiem, dokładnie wymieszej i schowaj na noc do lodówki.

KROK 2: Rano przygotuj sos orzechowy. Do małego rondelka wlej mleko, dodaj masło orzechowe i syrop klonowy. Mieszaj do momentu rozpuszczenia się masła orzechowego.

KROK 3: Migdały pokrusz i upraż na suchej patelni. Banana obierz i pokrój w talarki.

KROK 4: Jeśli preferujesz ciepłe śniadania, owsiankę możesz podgrzać w garnuszku. Jak będzie gotowa, przełóż do miseczki, udekoruj bananem i migdałami oraz polej sosem.

Smacznego!