Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Orzechowa owsianka z granatem i płatkami kokosa

(26)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
399 kcal / 1 porcję (253 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    158.02 kcal
    7.9%
  • Białko
    3.26 g
    6.52%
  • Węglowod.
    15.38 g
    5.7%
  • Tłuszcze
    9.71 g
    13.87%
  • Błonnik
    2.47 g
    9.88%
  • GDA
    7.9 %
Składniki
  • Płatki owsiane górskie - 60g (6 łyżek stołowych)
  • Mleko kokosowe - 240g (szklanka)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
  • Laska wanilii - 1.5g (sztuka)
  • Płatki kokosa - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Masło orzechowe - 30g (1 ½ łyżki stołowej)
  • Granat - 100g (sztuka)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 50g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Płatki owsiane ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Zamiast wody użyj do tego mleka kokosowego z dodatkiem ziarenek wanilii. Około 40ml mleka przelej do osobnej miski.

KROK 2: Do ugotowanej owsianki dodaj cynamon i wszystko dokładnie wymieszaj.

KROK 3: Na rozgrzanej suchej patelni podpraż płatki kokosa do momentu ich lekkiego zbrązowienia.

KROk 4: Do małego rondelka przełóż masło orzechowe. Lekko je podgrzej, a natępnie dodaj mleko kokosowe i gotuj do całkowitego rozpuszczenia się masła orzechowego.

KROK 5: Tak przygotowane danie przełóż do miseczki. Udekoruj kleksem jogurtu naturalnego, granatem, podprażonymi płatkami kokosa oraz polewą orzechową.

Smacznego!