Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

40 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
345 kcal / 1 porcję (318 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    108.73 kcal
    5.44%
  • Białko
    2.79 g
    5.58%
  • Węglowod.
    12.55 g
    4.65%
  • Tłuszcze
    6.48 g
    9.26%
  • Błonnik
    1.72 g
    6.88%
  • GDA
    5.44 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jęczmienna perłowa sucha - 180g
  • Wywar warzywny - 720g (3 szklanki)
  • Migdały - 30g (30 sztuk)
  • Kalafior - 250g
  • Oliwa z oliwek - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Parmezan tarty - 16g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kalafiora pokrój na drobne kawałki i obtocz w oliwie. Dopraw solą i pieprzem i umieść w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut, następnie zdejmij pokrywkę i piecz kolejne 15 minut.

KROK 2: W tym czasie kaszę ugotuj w bulionie według przepisu na opakowaniu.

KROK 3: Do naczynia przełóż ugotowaną kaszę i posyp całość parmezanem. Następnie dodaj upieczonego kalafiora, drobno posiekane migdały i pietruszkę.

Smacznego!