Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(59)
02.01.2017
dodaj własny przepis
75 minut
5 osób
łatwy
Wartości odżywcze
295 kcal / 1 porcję (212 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    139.22 kcal
    6.96%
  • Białko
    10.21 g
    20.42%
  • Węglowod.
    13.97 g
    5.17%
  • Tłuszcze
    4.79 g
    6.84%
  • Błonnik
    0.46 g
    1.84%
  • GDA
    6.96 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wieprzowina, schab surowy bez kości - 500g
  • Sok pomarańczowy - 240g
  • Dżem pomarańczowy, niskosłodzony - 300g
  • Imbir korzeń - 5g
  • imbir suszony - 3g
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Plastry schabu delikatnie rozbij, a następnie oprósz je solą i pieprzem z dwóch stron.

KROK 2: Na rozgrzanej patelni grillowej ułóż kotlety i smaż je po jednej minucie z każdej strony.

KROK 3: Do garnka wlej sok pomarańczowy, dodaj dżem pomarańczowy, tarty i suszony imbir, cynamon oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się dżemu.

KROK 4: Do tak przygotowanej mieszaniny włóż ugrillowane kotlety i gotuj pod przykryciem przez ok. 1 godzinę.

*Podawaj udekorowane plastrem pomarańczy i kolorowym pieprzem.

Smacznego!