Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(7)
09.12.2016
dodaj własny przepis
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
424 kcal / 1 porcję (323 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    131.29 kcal
    6.56%
  • Białko
    4.29 g
    8.58%
  • Węglowod.
    21.86 g
    8.1%
  • Tłuszcze
    4.05 g
    5.79%
  • Błonnik
    1.22 g
    4.88%
  • GDA
    6.56 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
  • Syrop klonowy - 5g (łyżeczka)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Kasza kuskus - 127.5g (⅔ szklanki)
  • Orzechy włoskie - 32g (8 sztuk)
  • Pomarańcza - 250g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W małym rondelku zagotuj mleko migdałowe z syropem klonowym. Dodaj cynamon i pokruszone w palcach goździki.

KROK 2: Orzechy dość drobno posiekaj, a następnie podpraż je na beztłuszczowej patelni.

KROK 3: Do miseczek wsyp po 6 łyżek kaszy kuskus, a następnie zalej ją od razu gorącym mlekiem z przyprawami. Wymieszaj delikatnie do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn.

KROK 4: Następnie dodaj do miseczek orzechy, wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojoną w plasterki pomarańczę.

Smacznego!

Zobacz także
Chleb chrupki bezglutenowy
(21)
Chleb chrupki bezglutenowy
30 minut + czas pieczenia
2 osoby
więcej