Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Czekoladowe kulki z awokado

(16)
15 minut + schładzanie w lodówce
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
382 kcal / 1 porcję (111 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    343.91 kcal
    17.2%
  • Białko
    8.94 g
    17.88%
  • Węglowod.
    26.61 g
    9.86%
  • Tłuszcze
    23.37 g
    33.39%
  • Błonnik
    2.73 g
    10.92%
  • GDA
    17.2 %
Składniki
  • Awokado - 140g
  • Czekolada gorzka - 100g
  • Ser twarogowy chudy - 80g (4 łyżki stołowe)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Kakao 16%, proszek - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Masło orzechowe - 40g (2 łyżki stołowe)
  • Olej kokosowy - 10g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Awokado przekrój na pół i wydrąż miaższ.

KROK 2: Czekoladę połam drobno i rozpuść z dodatkiem oleju kokosowego w kąpieli wodnej.

KROK 3: Następnie w pojemniku blendera połącz awokado, rozpuszczoną i lekko przestudzoną czekoladę, twaróg, masło orzechowe, miód i kakao. Zblenduj całość na gładką masę.

KROK 4: Masę przełóż do pojemniczka i wstawić do lodówki. Mocno schłodzić przez około 30 - 60 minut.

KROK 5: Kiedy masa stężeje wyciągnij ją z lodówki i przy pomocy łyżeczki uformuj niewielkie kulki.
Następnie obtocz je w kakao. Przełoż na talerz do papilotek i ponownie schłódź w lodówce.

Smacznego!