35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
527 kcal / 1 porcję (307 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność171.64 kcal8.58%
-
Białko3.53 g7.06%
-
Węglowod.21.82 g8.08%
-
Tłuszcze8.48 g12.11%
-
Błonnik2.20 g8.8%
-
GDA8.58 %
Składniki
- Płatki jaglane - 40g (4 łyżki stołowe)
- Orzechy włoskie tarte - 30g (3 łyżki stołowe)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
- Śliwki - 200g
- Jogurt typu greckiego - 20g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Płatki jaglane wymieszaj z miodem, masłem oraz tartymi orzechami.
KROK 2: Śliwki umyj pod bieżącą wodą, osusz, wyjmij pestki i pokrój. Tak przygotowanymi owocami wyłóż naczynie żaroodporne i rozsyp na nich kruszonkę.
KROK 3: Piecz w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut do zarumienienia.
KROK 4: Gotowe crumble ostudź i udekoruj kleksem jogurtu greckiego.
Smacznego!
Zobacz także