20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
642 kcal / 1 porcję (832 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność77.21 kcal3.86%
-
Białko1.77 g3.54%
-
Węglowod.14.23 g5.27%
-
Tłuszcze2.21 g3.16%
-
Błonnik2.53 g10.12%
-
GDA3.86 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 70g (⅓ szklanki)
- Mleko kokosowe - 360g (1 ½ szklanki)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Figi świeże - 140g (2 sztuki)
- Borówki amerykańskie - 100g (⅔ szklanki)
- Maliny - 150g (1 ¼ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Owoce umyj pod bieżącą wodą.
KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, dodaj miód, maliny, borówki oraz pokrojone figi.
Smacznego!
Zobacz także