20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
401 kcal / 1 porcję (452 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność88.65 kcal4.43%
-
Białko2.15 g4.3%
-
Węglowod.16.58 g6.14%
-
Tłuszcze2.20 g3.14%
-
Błonnik2.57 g10.28%
-
GDA4.43 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 50g (¼ szklanki)
- Mleko kokosowe - 180g (⅔ szklanki)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Figi świeże - 70g (sztuka)
- Borówki amerykańskie - 70g (½ szklanki)
- Maliny - 70g (½ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Owoce umyj pod bieżącą wodą.
KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, dodaj miód, maliny, borówki oraz pokrojone figi.
Smacznego!
Zobacz także