Mała gryczanka na mleku migdałowym z owocami
(2)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
281 kcal / 1 porcję (284 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność98.88 kcal4.94%
-
Białko2.65 g5.3%
-
Węglowod.19.86 g7.36%
-
Tłuszcze2.38 g3.4%
-
Błonnik3.43 g13.72%
-
GDA4.94 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 40g
- Mleko migdałowe - 115g (½ szklanki)
- Banan - 60g
- Wiórki kokosowe - 6g (łyżka stołowa)
- Maliny - 60g (½ szklanki)
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ugotuj kaszę gryczaną według wskazówek producenta na opakowaniu. Użyj do tego celu mleka migdałowego zamiast wody.
KROK 2: Ugotowaną gryczankę przełóż do miseczki. Do kaszy dodaj pokrojonego w talarki banana, wiórki kokosowe, świeże lub mrożone maliny oraz przyprawy. Przełóż do miseczek i podawaj.
Smacznego!