Jaglanka na mleku kokosowym z figą, żurawiną i orzechami
(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
398 kcal / 1 porcję (320 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność124.25 kcal6.21%
-
Białko2.25 g4.5%
-
Węglowod.20.33 g7.53%
-
Tłuszcze4.27 g6.1%
-
Błonnik1.51 g6.04%
-
GDA6.21 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 50g
- Mleko kokosowe - 180g (⅔ szklanki)
- Figi świeże - 70g (sztuka)
- Żurawina suszona - 12g (łyżka stołowa)
- Orzechy włoskie - 8g (2 sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Figi umyj pod bieżącą wodą i pokrój.
KROK 4: Ugotowaną jaglankę przełóż do miski, udekoruj owocami i posyp suszoną żurawiną i orzechami.
Smacznego!