Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Duża komosanka z jabłkiem i bakaliami

(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
644 kcal / 1 porcję (825 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    78.08 kcal
    3.9%
  • Białko
    2.44 g
    4.88%
  • Węglowod.
    10.71 g
    3.97%
  • Tłuszcze
    3.36 g
    4.8%
  • Błonnik
    1.66 g
    6.64%
  • GDA
    3.9 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 70g (⅓ szklanki)
  • Woda ciepła - 360g (1 ½ szklanki)
  • Sok jabłkowy - 200g
  • Migdały - 45g (45 sztuk)
  • Jabłko - 150g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej 1/2 szklanki wody gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.

KROK 2: W międzyczasie posiekaj migdały, a jabłka pokrój na dowolne kawałki.

KROK 3: Po ok. 10 minutach, kiedy komosa wchłonie wodę, dolej sok jabłkowy, dorzuć migdały, jabłko i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez około 3-4 minuty, aż jabłka lekko zmiękną, a quinoa wchłonie sok.

Smacznego!