Średnia komosanka z jabłkiem i bakaliami
(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
530 kcal / 1 porcję (682 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność77.70 kcal3.89%
-
Białko2.31 g4.62%
-
Węglowod.11.88 g4.4%
-
Tłuszcze2.85 g4.07%
-
Błonnik1.78 g7.12%
-
GDA3.89 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 60g (⅓ szklanki)
- Woda ciepła - 240g (szklanka)
- Sok jabłkowy - 200g
- Migdały - 30g (30 sztuk)
- Jabłko - 150g
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej 1/2 szklanki wody gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.
KROK 2: W międzyczasie posiekaj migdały, a jabłka pokrój na dowolne kawałki.
KROK 3: Po ok. 10 minutach, kiedy komosa wchłonie wodę, dolej sok jabłkowy, dorzuć migdały, jabłko i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez około 3-4 minuty, aż jabłka lekko zmiękną, a quinoa wchłonie sok.
Smacznego!