Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Średnia brzoskwiniowa gryczanka na mleku kokosowym z pestkami dyni

(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
549 kcal / 1 porcję (500 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    109.78 kcal
    5.49%
  • Białko
    3.14 g
    6.28%
  • Węglowod.
    14.59 g
    5.4%
  • Tłuszcze
    5.00 g
    7.14%
  • Błonnik
    1.77 g
    7.08%
  • GDA
    5.49 %
Składniki
  • Kasza gryczana sucha - 50g
  • Mleko kokosowe - 240g (szklanka)
  • Brzoskwinia - 170g (2 sztuki)
  • Dynia, pestki - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
  • Aromat waniliowy - 2g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zamiast wody użyj do tego mleka kokosowego.

KROK 2: Ugotowaną kaszę gryczaną przełóż do miseczki, dodaj miód, aromat waniliowy oraz cynamon i wszystko dokładnie wymieszaj.

KROK 3: Na wierzch gryczanki wyłóż świeżą pokrojoną w kosteczkę brzoskwinię i posyp pestkami dyni.

Smacznego!