Koktajl z komosą ryżową, bananem i orzechami
(5)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
433 kcal / 1 porcję (261 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność166.05 kcal8.3%
-
Białko5.17 g10.34%
-
Węglowod.19.99 g7.4%
-
Tłuszcze8.11 g11.59%
-
Błonnik2.80 g11.2%
-
GDA8.3 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 90g (½ szklanki)
- Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
- Banan - 140g
- Orzechy włoskie - 32g (8 sztuk)
- Migdały - 30g (30 sztuk)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę ryżową przepłucz na sicie o drobnych, małych oczkach. Następnie przełóż ją do garnka o grubym dnie, zalej dwukrotna ilością wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut. Kasza powinna całkowicie wchłonąć całą wodą.
KROK 2: Ostudzoną komosę oraz wszystkie pozostałe składniki umieść w misie blendera kielichowego (sprawdzi się także blender ręczny) z blenduj na gładka masę. Koktajl przelej do wysokich szklanek.
*Koktajl ozdób pokrusznymi i podprażonymi orzechami.
Smacznego!