Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jaglany torcik jabłkowy

(5)
15 minut + czas pieczenia
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
413 kcal / 1 porcję (329 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    125.54 kcal
    6.28%
  • Białko
    2.90 g
    5.8%
  • Węglowod.
    24.31 g
    9%
  • Tłuszcze
    2.91 g
    4.16%
  • Błonnik
    2.71 g
    10.84%
  • GDA
    6.28 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 300g
  • Jabłko - 1500g
  • Rodzynki, suszone - 60g (4 łyżki stołowe)
  • Cynamon mielony - 8g (2 łyżeczki)
  • Orzechy arachidowe - 50g
  • Orzechy włoskie - 32g (8 sztuk)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jabłka umyj, obierz i utrzyj na dość zwartą masę. Wymieszaj utarte jabłka, suchą kaszę jaglaną i resztę składników. Jeśli masa będzie niewystarczająco słodka, dodaj trochę miodu.

KROK 2: Nakładaj masę do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Piecz około 60 -70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Na pierwsze 30 minut przykryj babeczki warstwą papieru do pieczenia, by nie przypiekły się zbytnio.

KROK 3: Gdy babeczki będą już upieczone wyjmij je z piekarnika i wystudź na kratce. Przełóż na małe talerzyki. Przed podaniem nałóż na ich wierzch kleks gęstego jogurtu naturalnego.

Smacznego!