Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(12)
28.07.2016
dodaj własny przepis
20 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
111 kcal / 1 porcję (285 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    39.17 kcal
    1.96%
  • Białko
    1.04 g
    2.08%
  • Węglowod.
    6.06 g
    2.24%
  • Tłuszcze
    1.98 g
    2.83%
  • Błonnik
    1.58 g
    6.32%
  • GDA
    1.96 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Seler naciowy - 270g (6 łodyg)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Pomidor - 780g
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
  • Ksylitol - 3.5g (½ łyżeczki)
  • Papryka słodka mielona - 3g (łyżeczka)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)
  • Żurawina suszona - 24g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Seler dokładnie umyj i ugotuj go na parze do miękkości. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Podduś czosnek. Dodaj pokrojone pomidory, paprykę, pietruszkę, ksylitol, sól i pieprz.

KROK 2: Dodałaj seler i czerwony pieprz, duś wszystko kilka minut. Podawaj z komosą ryżową lub kaszą jaglaną. Na koniec posyp suszoną żurawiną.

Smacznego!