Owsianka z masłem orzechowym i bananem
(24)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
532 kcal / 1 porcję (402 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność132.37 kcal6.62%
-
Białko4.34 g8.68%
-
Węglowod.21.12 g7.82%
-
Tłuszcze3.83 g5.47%
-
Błonnik1.69 g6.76%
-
GDA6.62 %
Składniki
- Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
- Płatki owsiane górskie - 50g (5 łyżek stołowych)
- Banan - 140g
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Do rondelka wlej mleko, dodaj płatki owsiane i zacznij gotować, w między czasie dodaj masło orzechowe.
KROK 2: Gotuj do momentu, aż płatki wchłoną mleko i uzyskasz gęstą owsiankę. Pod koniec gotowania pokrój banana na cienkie plasterki, połowę wrzuć do owsianki i wymieszaj, pozostałą część odłóż do dekoracji.
KROK 3: Owsiankę przełóż do miseczki, ozdób całość resztą banana i polej łyżeczką płynnego miodu.
Smacznego!