Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Owsianka z masłem orzechowym i bananem

(24)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
532 kcal / 1 porcję (402 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    132.37 kcal
    6.62%
  • Białko
    4.34 g
    8.68%
  • Węglowod.
    21.12 g
    7.82%
  • Tłuszcze
    3.83 g
    5.47%
  • Błonnik
    1.69 g
    6.76%
  • GDA
    6.62 %
Składniki
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
  • Płatki owsiane górskie - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Banan - 140g
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do rondelka wlej mleko, dodaj płatki owsiane i zacznij gotować, w między czasie dodaj masło orzechowe.

KROK 2: Gotuj do momentu, aż płatki wchłoną mleko i uzyskasz gęstą owsiankę. Pod koniec gotowania pokrój banana na cienkie plasterki, połowę wrzuć do owsianki i wymieszaj, pozostałą część odłóż do dekoracji.

KROK 3: Owsiankę przełóż do miseczki, ozdób całość resztą banana i polej łyżeczką płynnego miodu.

Smacznego!